perjantai 6. tammikuuta 2017

Vuohenjuustoa hengellä millä hyvänsä

ASIAA VÄÄRÄNLAISESTA DOMINANSSISTA
Koska loppuvuosi 2016 oli itselleni niin työntäyteinen, rentouduin töiden lomassa seuraamalla Instagramissa parin oravan ja useiden kilipukkien elämää. Nämä pienet kilipukit haettiin usein teurastamolta laillisin keinoin viime hetken turvaan maatiloille, joissa niiden vammoja parannellaan ja niitä autetaan löytämään tarvittaessa uusi koti hyvän perheen rakastettuna lemmikkinä. Kaikki eivät jää henkiin yrityksistä huolimatta, mutta voi miten ihania TYYPPEJÄ minä opinkaan tuntemaan. Sekin vuohivauva, joka stressaantuu helposti, mutta rauhoittuu aina, kun se puetaan ankkapukuun, jossa se on turvassa kuin kotelossa. On neurologisia kuntoutuksia, kärryjä takajalkansa pakkaselle menettäneille tai traktorin alle jääneille ja paljon tuttipulloruokintaa, kunnes vuohilapset pääsevät ulos leikkimään ja navettaan asumaan.

Seurattuani kolmen eri vuohia pelastavan tilan päivityksiä hämmennyin siitä, mitä vuohenjuustosta kerrottiin. Vuohenjuusto on suurta herkkuani! Miten siihen voisi liittyä jotain näin kamalaa? Vuohenjuustohan ilmestyy meillä steriileissä paketeissa kaupan hyllylle, ja makunystyräni kehottavat minua sitä ostamaan.

Hieman pengoin asiaa ja törmäsin tähän erittäin valitettavaan asiaan ja uutiseen myös Suomesta.

Satoja pikku kilejä tapetaan juuston vuoksi – liha ei mene kaupaksi


Fuck that shit. Sadat kilipukit tapetaan Suomessakin heti syntymänsä jälkeen, jotta niiden emon maito saataisiin meille herkkusuille.

Enää en osta vuohenjuustoa. En, vaikka kasvattaja edellä mainitussa uutisessa sanoo asiasta näin:

– Pitää yrittää kylmettää itseään ja olla kiintymättä eläimiin.

Rakastan elämää ja kiinnyn eläimiin, joita en halua dominoida fyysisellä väkivallalla ja piittaamattomuudella, joka saa aikaan vain sen, että alistamme eläimet objekteiksi. Mieluummin herkuttelen herkuilla ilman eläimen kärsimystä. Rakastan vanhoja ja vanhoina ostettuja vintageturkiksiani, jotka ovat nyt puhtaasti kierrätystuotteita, mutta en voisi koskaan kuvitella ostavani uutta turkista ja kiikuttamalla lisärahaa turkisteollisuuteenkaan.

Jos aihe kiinnostaa, Instagramissa huippuja, koskettavia ja niin hyväntuulisia ovat mm. Goats of Anarchy ja boochaces.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti