sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Suhde suhteen jälkeen?


ASIAA SIITÄ, MIKSI TOINEN EI VOI TEHDÄ SINUA ONNELLISEKSI PITKÄKESTOISESTI
Totuin edellisessä parisuhteessani toisen ihoon, hänen tapaansa koskettaa, energiaan välillämme. Nyt kun suhde on ohi, kaipaan ajoittain seksiä ja parisuhteen hyviä puolia, mutta silti olo on vahvasti plussalla. Tiedän myös, mitä en kaipaa ja millaisia kokemuksia en enää halua.

En ole halunnut mennä Tinderiin. Moni voi löytää ihanan kumppanin Tinderistä, mutta Tinderin energia ei juuri nyt puhuttele itseäni yhtään. En halua ihmisiä liukuhihnalta, en seikkailuja, en nopeita säätöjä, en epätoivoisten ihmisten epätoivoisia suhdeyrityksiä. Oloni ei ole epätoivoinen vaan luottavainen. Seuraava suhde tulee, kun sen on aika tulla. Ehkä viikon päästä, ehkä paljon myöhemmin. Saan asian selville vain elämällä elämääni. Ja niin kuin Tetris-pelissä, palanen osuu kohdalleen ajallaan ja maltilla.

Samalla maltilla katson nyt erilaisia miehiä, joita eteeni tulee.

Haluan harjoitella parisuhteessa olemista vielä paljon elämäni aikana, jos vain elinpäiviä riittää. Meistähän ei kukaan tiedä, miten kauan meillä on täällä aikaa, joten siksi tämä varaus. Rakastan parisuhteessa olemista, asioiden jakamista, toiselle ruuan laittamista, yhdessä kaupassa käymistä. Mutta olisi vastenmielistä olla suhteessa, jossa minua kontrolloitaisiin taukoamatta tai jossa minulle vaikka valehdeltaisiin paljon – kumppanin karaktääri kun on jatkossa yksi avainsanojani.

Karaktääri. Luonne ja laatu. Tiedän, mitä haluan ja mitä en ainakaan halua.

Ex-rakastajani menneisyydestä otti yllättäen yhteyttä. Hän on minua 17 vuotta nuorempi, ja olin jo unohtanut hänen sukunimensäkin, mutta hänellä oli tallella numeroni. Hän kävi eilen auttamassa minua muutaman remonttihomman kanssa, ja se oli reilusti tehty. Jouduin kuulostelemaan itseäni siitä, haluanko hänen kanssaan seksiä vai en, mutta tein oikean ratkaisun ja kuuntelin sydäntäni.

Totesin itsekseni, että minulle ei yksinkertaisesti enää seksi toimi ilman rakkautta. En tarvitse laastaria. En halua sitä, että kunhan olisi vain joku. En halua "vain panna". Seksi on minulle rakastelemista, ja rakasteleminen on rakastamista.

Olen valmis odottamaan. Mutta odotan niin, että elän ilolla tätä päivää siten, että olen itselleni se oikea. Rakastamalla itseäni ja kuuntelemalla syvimpiä tarpeita voin vetää puoleeni toisen samanlaisen – riittävän eheän ja täyden. Minun ei tarvitse jakaa kenellekään hakemuslappuja, joissa olisi otsikkona Etsin ihmistä, joka tekee minusta onnellisen ja täysinäisen. Siinä olisi liian paljon vaatimusta kenelle tahansa.

Teen itsestäni onnellista ja täysinäistä joka päivä, ja Elämä täyttää minua koko ajan ihanilla ihmeillään – ja jonain päivänä myös sillä spesiaalilla ihmisellä, joka laittaa sydämeni laulamaan.Kun olet onnellinen omana itsenäsi, vedät automaattisesti puoleesi ihmisen, joka herättää vastakaikua rauhallisessa, luottavaisessa tajunnassasi.
– Baptist de Pape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti