sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Särkykäämme auki

ASIAA SIITÄ, MIKÄ ON TURHAA JA MIKSI TURHASTA KANNATTAA VAPAUTUA
Olen tuomassa työkentälleni  mentaalisten ja psykologisten työkalujen tueksi myös muunlaista tarjontaa. Olen pian työskennellyt mentaalivalmentajana kaksitoista vuotta, jotka ovat opettaneet minua yhtä paljon kuin minä asiakkaitani.

Luen mentaaliselle ja psykologiselle työsektorilleni kaiken sellaisen, missä käsittelen käytännönläheisesti stressinhallintaa, keskittymisen taitoa, itsetunnon rakentamista tai vaikkapa työ-yhteisön kehityspolkuja.

Olen pitänyt oman henkisyyteni hyvin usein taustalla työssäni. Mielestäni se on ollut ihan oikea ratkaisu, koska en ole ketään käännyttämässä mihinkään suuntaan enkä edusta mitään tiettyä uskontoa. Samalla kunnioitan jokaisen oikeutta uskoa tai olla uskomatta. Tämä tarkoittaa sitä, että työskentelen aina asiakkaan oman uskomusjärjestelmän tai maailmankatsomuksen kautta ja autan tarvittaessa häntä selvittämään itselleen sen, mihin hän mahtaa uskoa ja mihin hän voisi nojautua elämäänsä rakentaessaan.

Omaa henkistä kasvuani työstäessäni olen monesti joutunut särkymään auki. Olen kohdannut tilanteita ja ihmisiä, jotka ovat osuneet jo olemassa oleviin haavoihini tai synnyttäneet uutta haavaa. Olen nähnyt ongelmia itseni ulkopuolella. Nyt olen entistä vakuuttuneempi siitä, että minussa on sisälläni henkisellä tasolla sellaiset rikkaudet ja sellainen mahdollisuuksien potentiaali, että voin sisääni katsomalla oppia koko ajan paremmin myös kohtaamaan ulkomaailman haasteita menemättä pois tasapainosta.

Tasapaino. Juuri tämä. Olen oivaltanut, että kohtaamalla pimeyttä ja hankalia asioita voin kasvaa valoa kohti, mutta en todellakaan voi auttaa itseäni tai toisia astumalla pimeyteen ihmisten kanssa, jotka ovat jo valmiiksi pimeydessä. Kun ihminen on sekaisin tai riittävän pimeässä kohdassa itsensä kanssa, hän reagoi egostaan käsin. Silti ketään ei tulisi täysin hylätä, ei ainakaan sydämen tasolla. Eihän minuakaan ole hylätty silloin, jos olen matkani varrella voinut huonosti. Aina on riittänyt rakastavia ihmisiä lähelleni. Voin rakastaa tiedostamattomia ihmisiä (he eivät tiedä, mitä he tekevät) ja auttaa heitä, mutta vain omasta tasapainostani ja valosta käsin!

Elämä on ollut taas siinä viisas, että kun minä kehityn, myös asiakkaani, jopa vuosien takaiset, ovat aktivoituneet kysymään minulta myös henkisemmistä asioista, koska he ovat elämän koettelemina halunneet löytää sisäistä voimaansa. Mitä enemmän olemme rauhan tilassa eli läsnä tässä hetkessä, sitä paremmin elämä pääsee tuomaan meille niitä ihmisiä ja mahdollisuuksia, jotka meille kuuluvat. Emme voi hallita elämää – se tapahtuu, mikä on tapahtuakseen. Kuten Melody Beattie viisaasti sanoo, se, mitä yritämme hallita, hallitsee meitä.

Käännä katseesi sisäänpäin ja aloita oman työmaasi ääreltä. Syyt reaktioihisi eivät ole ulkopuolella vaan ennen kaikkea sisälläsi, ja se sisin kannattaa pikku hiljaa tuoda valoon itselle.

Syksyllä tuon koulutustarjontaani enemmän henkiseen voimaantumiseen liittyviä aiheita vanhojen hyvien rinnalle. Kutsun tätä kehitystä Minna Upgraded Version 2.0 -projektiksi. Sinä päätät, mitä haluat minulta oppia, jotta loppuelämäsi olisi mahdollisimman tasapainoista ja voisit tuntea entistä enemmän mielenrauhaa myös ulkoisen kaaoksen keskellä. Asialistalla tulee olemaan lisänä mm.
– bisneksen tekemistä henkisin periaattein
– hyvinvointia ylläpitävien, vapauttavien tavoitteiden löytämistä kotiin ja työhön
– läsnäolon taitoa
– irti päästämistä (kaikesta)
– vastuun ottamista omasta sisäisestä tilasta
– luottamuksen hengessä elämisen taitoa
– pyyteetöntä rakastamisen taitoa
– myötätuntoa ja anteeksiantoa.

Hyvinvoinnissa on paljolti kyse siitä, mitä tuomme sisällämme syntyvään tyhjiöön silloin, kun elämä särkee meitä auki.Ajattele vähemmän,
ajattele paremmin.
Ajattele vähemmän,
ole paremmin.
– Minna Marsh


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti