sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pekka Kangasalusta - ei mikään luuseri

ASIAA ROHKEUDESTA JA REHELLISYYDESTÄ
Olen tuntenut Kangasalustan Pekan vuosia. Olemme vuosien varrella keskustelleet erityisen paljon rehellisyydestä ja rohkeudesta.

Jääkiekkovalmentaja Kangasalusta sai apukoutsinsa kanssa kenkää Kiekko-Vantaalta äskettäin lähes humoristisista syistä. Hän ei suostunut ottamaan viittä korealaista kokoonpanoon, koska heidän tasonsa ei ollut riittävä. Hiillostusta ja peluutusohjeita tuli sekä seuran puheenjohtajalta että toimitusjohtajalta, koska Kiekko-Vantaa on taloudellisesti riippuvainen Korean tuesta.

Tällaisessa tilanteessa punnitaan päävalmentajan arvot ja henkinen kunto.

Olen nähnyt jääkiekkomaailmassa valtavasti hienoja asioita ja mahtavia ihmisiä. Kaveria ei jätetä, kanttia löytyy ja asiat puhutaan harvinaisen suoraan. Osa parhaista ystävistäni on jääkiekon parista, juuri näistä painavista syistä.

Valitettavasti olen nähnyt paljon myös selkäänpuukotusta ja valtapelejä. Pelkoa, ahneutta, kieroutta ja mielistelyä. Onneksi näitä ilmiöitä on aina hyviä juttuja vähemmän.

Kangasalustan toiminnasta olen valtavan ylpeä. Hän ei suostunut painostukseen, minkä vuoksi hänelle ja apukoutsille annettiin lähtöpassit. Voi miten hieno ja ylväs tapa lähteä kohti uutta!

Kangasalusta on antanut toiminnallaan Suomessa kasvot rehelliselle jääkiekolle.

Voit lukea Jatkoajan jutun aiheesta tästä.
4 kommenttia:

 1. Laitan tämän kommentin uusimman postauksen alle, vaikka se ei liity aiheeseen. Ei tämä ole edes tarkoitettu julkaistavaksi vaan sinulle itsellesi mietittäväksi.

  Luin eilen monta kirjoitustasi ja yksi aihealue jäi näköjään kaivertamaan sen verran, että palasin kirjoittamaan tämän kommentin.

  Jossakin kirjoituksessa kerroit pukeutuneesi mustiin verkkosukkiksiin ja ne olivat herättäneet sekä positiivista että negatiivista huomiota katsojan sukupuolen mukaan.

  Minulle naisena tuli mieleen, että en minä kokisi miesten verkkosukkishuomiota positiivisena. Siksi en koskaan pukeutuisi sellaisiin. Ne kun herättänevät miehissä ajatuksia tyyliin "Wau, tuotapa voisi panna" enkä etsi sellaista huomiota, koska se ei anna minulle mitään.

  Jossakin muussa kirjoituksessa puhuit siitä, että miehet tykkäävät sukkanauhoista ja muista vermeistä ja sitten mennään sänkyyn ja seksi on taivaallista. (En muista tarkkaan enkä ala hakea sitä kirjoitusta.)

  Pornoelokuvamainen vaatetus varmasti kiihottaa miehiä - henkilökohtaista kokemusta minulla ei ole, koska en ole koskaan vetänyt sellaisia vaatekappaleita päälleni. Se ei tuntuisi minulle yhtään luontevalta ja kokisin silloin ahtautuvani johonkin päällelliimattuun "seksikkään naisen" rooliin, joka ei ole yhtään minua. En olisi oma itseni enkä kokisi oloani kotoisaksi.

  Varmasti joku nainen voi olla hyvinkin kotonaan vaikka minkälaisissa seksiasuissa eivätkä ne ole sinänsä huono tai hyvä juttu!

  Minusta tärkeintä kaikessa on olla rehellinen ensimmäiseksi itselleen ja kuunnella itseään. Näkisin, että sitä kautta se taivaallinen seksikin syntyy. Siis kahden ihmisen välisestä henkisestä yhteydestä - olla läsnä ja paljas ihmiselle, jonka kanssa tuntee olonsa turvalliseksi.

  Kaikkea hyvää sinulle! :)

  VastaaPoista
 2. Kaikkea hyvää myös sinulle, kirjoittaja!

  Blogini tekstit herättävät tunteita laidasta laitaan, sen olen huomannut. Saan paljon positiivista palautetta, josta tiedän, että ajatuksistani on monelle hyötyä.

  Pyrin kirjoittamaan vain sydämestäni. Kenenkään ei tarvitse olla kanssani mistään aihealueesta samaa mieltä. Jos tekstini herättää vahvoja tunteita, tulee tuo reaktio aina viime kädessä lukijan omasta ajatuksesta, joka liittyy hänen kokemusmaailmaansa.

  Usein käy niin, että kun tekstini oikein osuu ärsyttävästi, vaikka en tarkoita ärsyttää, lukija luo hieman uuden tulkinnan siitä mitä olen kirjoittanut ja joskus myös tahtomattaan laittaa sanoja suuhuni. Me näemme asiat ajatustemme kaltaisesti.

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että kannattaa aina olla rehellinen itselleen ja kuunnella itseään. Kun löytää itsensä ja oman tapansa elää, tulee elämästä kokemuksena paljon parempi.

  Se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Hienoa, jos tekstini saivat sinut pohtimaan mikä on SINUN juttusi. Pidä siitä kiinni.  VastaaPoista
 3. En osannut sanoa selkeästi, koska pointtini meni ohi. Vieraan ihmisen blogikirjoituksilla ei ole valtaa herättää minussa kovin voimakkaita tunteita ;)

  En oikein miellä, että mihin nainen tarvitsee "tuotapa voisi vaikka panna" -tyyppistä huomiota. (Siitä tulee tunne heikosta itsetunnosta - huomiota on saatava mahdollisimman paljon ja keinolla millä hyvänsä.) Jos keekoilisin ilotyttömäisissä vaatteissa julkisilla paikoilla - tai edes makuuhuoneessa - niin kokisin silloin lyöväni korville naiseuttani ja toteuttavani ulkoa annettua ja määriteltyä roolia nimeltä "seksikäs nainen". Sillä tavalla olisi luultavasti vaikea saada aitoa arvostusta ja henkisesti aikuisen miehen rakkautta.  VastaaPoista
 4. Suon sinulle lämmöllä pohdintasi, tunteesi ja tekemäsi tulkinnat.

  Koska kirjoitat nimettömästi, keskustelu ei vie minnekään ja sinun kannattaa jatkaa pohdintojasi vaikka ystäväsi kanssa. Pidä kiinni siitä, mikä sinulle toimii ja keskity niihin juttuihin! On monta tapaa olla nainen - jos sinun tapasi toimii sinulle, vaali sitä.


  VastaaPoista