tiistai 7. tammikuuta 2014

Ei ne kuurit, vaan ne tavat

ASIAA TAMMIKUUN TERVEYSBUUMISTASatun tietämään faktana, että tällä hetkellä suomalaiset ostavat valtavasti laihdutustuotteita. Karpataan ja pidetään detox-kuureja. Ensin syödään ja juhlitaan keho ja mieli kipeiksi joulukuussa, ja sitten terveysintoillaan tammikuussa.

On tosiasia, että se buumi mikä innolla alkaa, usein myös nopeasti loppuu. Tärkeämpää olisi rakentaa vähitellen terveellisistä valinnoista elämäntapa, joka juurtuu osaksi arkea.

Moni valittaa, että heillä on huono aineenvaihdunta. Olisi tärkeämpää miettiä, mitä voi tehdä oman aineenvaihdunnan parantamiseksi. Paljon mahdat juoda vettä päivässä? Paljon käytät sokeria tai piilosokeria? Maltatko iltaisin vetää hiilarit minimiin? Liikutko aamulla ennen aamupalaa - sehän on hyvä konsti potkaista aineenvaihdunta liikkeelle.

Jos kolottaa, voi aina tehdä jotain. On monta tapaa liikkua. Itseäni motivoi halu ehkäistä ennalta mahdollisia vaivoja ja kipuja liikkumalla mahdollisimman paljon, terveyttä ja elämäniloa ylläpitäen.

Kolmas fakta on se, että vanhat huonot tavat eivät koskaan häviä. Ne vain vetäytyvät aivoissa hiljaiseen moodiin, kun uudet tavat syrjäyttävät ne. Yksikin siirto vanhan ja huonon tavan suuntaan saa sen tulemaan pintaan kuin kulovalkea, liittyi tuo huono tapa sitten ryyppäämiseen, ylensyömiseen tai sohvaperunana olemiseen.

Aivosi oppivat uusille tavoille toiston kautta, ja toistoa kannattaa pitää yllä aina hyvien tapojen kohdalla.

Ei siis ne kuurit, vaan ne tavat. Kuurit ovat usein tuhoon tuomittuja ja toiveajattelua.

Se miten elät ja hoidat itseäsi kertoo suoraan myös sen miten paljon rakastat tai vihaat itseäsi. Kyllä näin on.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti