sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Anna minun kasvaa kanssasi totuudessa

ASIAA TOTUUDEN TÄRKEYDESTÄSinkkunaisena olen puntaroinut viime päivinä paljon millaisen parisuhteen haluan tulevaisuudessa. Sen tiedän, että kompromissi ei käy. Suhteessa mennään yhteisellä sopimuksella satasella ja antautuen, yhdessä sovitulla tavalla.

Tiedän monta naista, joita kumppani pettää. Joskus haluaisin irvistää, kun tapaan sellaisen naisen. He ovat niin pimennossa miehensä tekemisistä, ja osa haluaakin olla. Myös naiset pettävät, vaikka heidän pettävien miestensä mielestä sellainen ei ole edes mahdollista.

Laitoin tutuille naisille kyselyn. Haluaisivatko he tietää, jos heidän miehensä pettäisi vai haluaisivatko he, että mies salaisi asian? Osa vastasi haluavansa tietää kaiken. Osa kertoi haluavansa, että satunnainen hairahdus pysyisi salaisuutena.

Keskusteluissamme tuli ilmi muutama seikka:

  1. Vaatii henkistä kypsyyttä kohdata totuus ja vain totuus omasta parisuhteesta ja sen tilasta.
  2. Mitä nopeammin puhutaan myös kunnon ihastumisista, sitä nopeammin voidaan suhteessa tehdä tarvittavia korjausliikkeitä.
  3. Parisuhteeseen ei mahdu hairahdusta eikä kolmatta osapuolta, ellei sille ole tullut jostain syystä tilaa.
  4. Pettäminen kertoo, että jossain on arvostuksen puutetta: ei arvosta enää riittävästi itseään, kumppaniaan tai suhdetta tai niitä kaikkia.
  5. Oma lisäys: Naisen kuuluu tyydyttää miehensä seksuaaliset tarpeet. Jos nainen ei halua tyydyttää miehensä tarpeita, jotain on pielessä.

Eräs mies kehui baarissa kaverilleni, että hän ei ole 20 vuotta kestäneen avioliittonsa aikana pettänyt vaimoaan kertaakaan. Minut tavattuaan hän ei millään ymmärrä miksi en juuri hänen kanssaan halua tanssia niin, että työntäisin takapuoltani hänen haaroihinsa. Hänhän on Ritari Ässä -tukkansa ja lihastensa kanssa mielestään Luojan lahja naisille.

Seksuaalisena olentona ymmärrän hyvin, että miehet ja myös naiset kaipaavat vaihtelua. Pitkässä parisuhteessa ollut nainen valotti, että kun se on aina sitä samaa. Siksi hän mielellään säätää muiden miesten kanssa, mutta kulissit pidetään pystyssä.

Eräs mies sanoi, että seksi on heidän avioliitossaan hyvää, mutta vaimo ei ole erityisen spontaani tai rohkea. Tuosta miehestä paistaa intohimon ja seikkailun nälkä, jonka hän tukahduttaa omassa parisuhteessaan.

Aina sitä samaa? Ei se ole sitä samaa, jos homman eteen tehdään töitä ja pidetään mahdollisesti se kehokin siinä kuosissa, että seksikkyys ei hommasta katoa. Pieniä juttuja päivittäin, ja voi sitä samaa soppaakin joskus maustaa eri tavoin.

Jos pettäisin, jäisin kumppanini edessä kiinni viidessä minuutissa. En ikinä pystyisi katsomaan toista silmiin petettyäni.

Suurin osa parisuhteista tuntuu perustuvan sille, että kun ei tiedetä oman kumppanin hairahduksista, voidaan pitää kulisseja yllä. Se on ihan luuseritouhua. Mikä on sellainen parisuhde, jonka rakennusaineena on epärehellisyys, toisen vedättäminen tai laiskuus kun ei haluta kasvaa ja tehdä töitä suhteen eteen? Vain rehellinen, totuuteen perustuva suhde voi kasvaa aina vanhan katon yli, iäti laajentuen.

Käärme, joka ei voi luoda nahkaansa, kuolee. 
- Friedrich Nietzsche

Asioista puhuminen ja myös mahdollisen tyytymättömyyden nostaminen pöydälle voi olla tuskallista. Ystäväni kertoi, että heillä "seksi on erinomaisen räjähtävää potenssiin jotain" tällaisten vaikeiden, mutta tarpeellisten keskustelujen jälkeen. Hyvässä, rehellisessä suhteessa pillukin tuntuu paremmalta, kun seksi perustuu totuuteen eikä väliin mahdu epärehellisyyttä. Se on rakkautta se.

Vain rehellisyydessä voi tulla nähdyksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on. Jos toinen rakastaa vedätettynä tai vedättäjänä, on koko suhde ihan bullshittiä.

Viisas ystäväni sanoi, että usein kasvunsa lopettanut parisuhde ajautuu kriisiin, jotta se voisi joko päättyä tai kasvaa vielä paremmaksi ja laajemmaksi. Ilman laajentumista, kuolema.

Tuho ennen luomista.
- Joseph Campbell


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti