perjantai 8. marraskuuta 2013

Intohimo on henkistä rikkautta

ASIAA ELÄMÄSTÄ SYTTYMISESTÄ

Näen työssäni paljon intohimon kadottaneita ihmisiä. Intohimoton elämä on elämän tuhlausta.

Intohimottoman ihmisen tunnistaa raskaasta käynnistä, valjusta katseesta, alaspäin väkisin kääntyvästä suusta. Sellainen suu ei ole hetkessä väärään suuntaan kääntynyt, mutta sen suunnan voi vielä muuttaa.

Intohimoton ihminen ei innostu. Hän kyynistyy, paheksuu, turruttaa ja turtuu. Hän syö iloa ja rohkeutta. Hän takertuu ja sulkee silmänsä. Hän rakentaa valheita ja jättää kivet kääntämättä. Hänen kädessään ei pala soihtu kuin säästöliekillä ja sekin vain unen tähtihetkellä.

Olen nähnyt jo tuhansia kertoja, kun valo palaa ihmisen kasvoille, ryhti paranee ja olemuksesta häviää monta vuotta. Olen ottanut koulutuksissani iskuja vastaan kipuilevilta enkä ole yhtäkään sivallusta pitänyt henkilökohtaisena protestina minua vastaan - ihmisille tekee kipeää, kun joku osuu asiallaan heidän haavoihinsa. Hyökkäähän eläinkin pesästään, jos se tarpeeksi pelkää.

Joskus kuuntelen ihmisten valituksia ja mietin miten voi joku selittää, että töyssy tiessä tai kivi kengässä on pilannut niin paljon. Joskus muistan mistä olen tulossa ja mistä selvisin, ja yksikään kivi kengässäni ei pilaa enää yhtään mitään.

Aion nähdä intohimon vuoksi paljon vaivaa, vaalia sitä. Intohimo tekee elämästä elävän. Jos intohimo ei ole sinun juttusi, minä en ole sinun juttusi. Minulla on niin paljon intohimoa, että voisin myydä sitä sinulle säkissä suoraan ovelta. Intohimo tuntuu siltä kuin rintakehä aukeaisi kuin suuri pioni.

Rakastan Lokki Joonatania, joka lensi päähäni lapsena. Rakastan Eminemin vereä kuohuttavaa uutta levyä. Rakastan seksiä joka vie tajunnan tuolle puolen. Rakastan huumoria, joka vie virtsan pidätyskyvyn laidalle ja yli. Rakastan sitä, että korvieni välissä on aina uusia mahdollisuuksia. Rakastan lantion liikettä tanssilattialla. Rakastan sitä tosiasiaa, että voin - vaikka kaikki muu menisi - luottaa aina Jumalan rakkauteen. Kuten Helen Keller osuvasti totesi, elämä on uskalias seikkailu tai ei mitään.


This photograph was created in 2006-2007 for a photo
competition. It is based on archive photos from the
war in Russia in 1941-1945.


2 kommenttia: