sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Eksynyt mentaalivalmentaja

ASIAA HENKISESTÄ SOKEUTUMISESTA

Ratkon työkseni arvoituksia ja täydennän palapelejä. Asiakkaiden kanssa pidän haasteellisista pähkinöistä.

Yksilövalmennuksessa on tärkeää, että en ole asiakkaani selitysmallien vietävänä. Pyrin näkemään koko metsän puilta ja myös ne piilevät polut, joita pitkin päästään asiakkaan pulmassa eteenpäin.

Tänä syksynä minulle kävi todella, todella ohraisesti. En muista milloin olisin viimeksi eksynyt omissa asioissani näin pahasti. Minulla oli edessäni kehittyvä tarina kuin arvoitus, jota en pystynyt millään jäsentämään ja saamaan hallintaani. Kontrollifriikki minussa - olenhan nouseva neitsyt - oli varma, että vastaus löytyisi vielä suunnalta jota tuijotin. Olin kuin Liisa Ihmemaassa, jonka puiden lomaan eksyin näkemättä itsestäänselvyyksiä.
Hain yhtälööni pitkään vastausta väärältä suunnalta - let's face it - kuin idiootti (henkisesti vajavainen) päähänpinttymänsä kanssa.
Eikö tältä suunnalta löydy vastausta?
Oletko varma, ettei täältä löydy vastausta?
Ilmoitathan, jos täältä löytyy vastaus?
Kyllä täällä varmasti on vastaus jossain!
Tulen huomenna uudestaan kysymään samaa asiaa!

Vuosia sitten ystäväni kertoi, että hän oli oppinut kulkemaan aina sinne missä näkyi valoa. Jos tie oli kiinni, tie ei ollut häntä varten. Valon suuntaan kulkemalla hänen elämänsä sujui hyvin. 

Koko syksyn ajan oli arvoituksen ratkaisu edessäni, mutta minä katsoin vain yhteen ilmansuuntaan ja pohdin, miten saisin sieltä vastaukset esiin.

Minut on yllätetty. Tunnen itseni a) totaalisen hölmöksi ja b) hyvin hämmentyneeksi.

Olen prosessin aikana oppinut, että on hyvä olla sinnikäs, mutta jos vastausta ei tule joltain suunnalta, suunta on väärä tai ajoitus on pielessä. Voin myös jatkossa luottaa siihen, että kun pidän sydämeni auki ja katson tarkkaan missä valo loistaa, pääsen uusista ovista sisään. Minun kuuluu vain kulkea suuntaan, jossa on sydäntä miellyttävää valoa.


Jossain on aina ovi valoon. 
- Shiro Amano
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti