torstai 17. lokakuuta 2013

Sydän auki ensilumen aikaan

ASIAA SYDÄMEN AVAUTUMISESTA 
Ympärilläni yllättävän moni itkee nykyään ja usein. Joku huusi minulle suoraan mitä mielessä oli, ensimmäisen kerran, ja sanoi niin kuin asiat ovat. En ollut koskaan ennen nähnyt häntä niin aitona. Joku toinen sanoi, että hän on väsynyt pitämään asiat sisällään ja nyt on aika tulla näkyväksi. Eräs asiakas sanoi, että prosessi on kauhean kivulias, mutta kun itse on auki, avautuvat muidenkin hanat.

Olen aika ihmeissäni, kun seuraan elämääni sydän auki ja aika monen muun avautuvan elämää. Meillä on hauskaakin tämän prosessin keskellä. Open Heart Movement on ajan tunnussana. Me puhumme siitä, mitä sydämessä tapahtuu.

Vuosia sitten pidin luennon sydämeen liittyvistä uusista tutkimuksista. Amerikkalaisessa HeartMath-instituutissa on tutkittu sydämen, aivojen ja käyttäytymisen yhteistoimintaa useita vuosia. Tässä muutamia löydöksiä:

  • Sydämen tila vaikuttaa suoraan siihen, miten näemme asiat ja meitä ympäröivän maailman. Negatiiviset tunteet kaventavat kokemuksiamme ja heikentävät elämämme laatua.
  • Sydämen sähkömagneettinen kenttä on huomattavasti voimakkaampi ja laajempi kuin aivojen. 
  • Sydämellä on oma älykäs järjestelmänsä. Voimme oppia, muistaa ja tietää sydämellämme.
  • Energiat tarttuvat ja niiden myötä ajatukset ja tunteet. Tuossa prosessissa kahden läheisen ihmisen välinen fyysinen etäisyys ei näytä olevan merkittävä hidaste. 

Olen monesti jo maininnut, että elämässä alkaa tapahtua hyvin kummallisia ihmeitä, kun saa sydämensä auki. Muutkin alkavat avautua kuin ketjureaktiona, mutta prosessia ei voi pakottaa. Sen täytyy olla totta ja aitoa. Mutta tämän tiedän: jos ihminen ei seuraa ja kunnioita sydäntään, hän elää elämästään vain siivun.

Myötätunto, rohkeus, kiitollisuus, rakkaus ja vaistonvarainen tietäminen ovat kaikki sydämelle tyypillisiä ominaisuuksia silloin, kun sydän on auki. Sydämen avautumista vauhdittavat erilaiset asiat:

  • Luurankojen siivoaminen kaapeista. (Huomioi, että niitä voi olla useassa kaapissa ja prosessi voi olla pitkä.)
  • Alat välittää itsestäsi ja elämästäsi niin paljon, että päätät antaa aitoutesi näkyä.
  • Alat kuunnella omia tarpeitasi ja olojasi - sydäntäsi - ja myös toimia sen mukaisesti. Elämästä nauttimisesta tulee tärkeämpi juttu kuin siitä, miten "pitäisi" elää tai mitä joku sanoo.
  • Huomaat luottavasi omaan selviytymiskykyysi ja siihen, että elämä kantaa, joten uskallat hypätä hetkeen.
  • Kerrot miltä tuntuu ja mitä ajattelet niille ihmisille, jotka ovat sen arvoisia. Pyydät tarvittaessa anteeksi. 
  • Kerrot toisille, että rakastat jos rakastat. (Se on meille suomalaisille monesti niin vaikeaa.)

On ensilumen päivä, ja tapahtumana se koskettaa tänä vuonna sydäntäni erityisesti. Aivot ovat järkeä täynnä, mutta viisaus tulee sydämestä.
P.S. Inkulle iso kannustushuuto - olen sinusta erittäin ylpeä ja rakastan sinua.


2 kommenttia: