lauantai 23. maaliskuuta 2013

Elämän hyvää strategiaa etsimässä

ASIAA VALINNOISTA


Me olemme valintamme.
- Jean-Paul Sartre


Työni on kieltämättä opettanut minua olemaan monesta asiasta tietoisempi omassa elämässäni. Kuten moni ihminen, joskus kuvittelen, että minun elämäni on jotenkin vaikeampaa kuin toisten. Sitten tulee yllätyksiä, jotka saavat minut huomaamaan, että käytössäni on oikeasti loistavia strategioita ja keinoja, joilla pääsen esteistä eteenpäin ja montuista ylös hyvin nopeasti.

Erään läheiseni kanssa olemme viime aikoina puhuneet paljon siitä pitäisikö elämän antaa vain soljua eteenpäin ja katsoa mitä se sitten tuo eteen. Ajatuksessa on viisautensa ja luottamus siihen, että aika paljastaa monia asioita.

Mutta mitä tapahtuu, jos annamme asioiden aina vain soljua kuin vesi? Huomaammeko, että omalla passiivisella asenteellamme olemme jättäneet monia tärkeitä asioita tekemättä ja mahdollisuutemme käyttämättä? Sanommeko sitten, että vain ajauduimme johonkin tilanteeseen, soljumisen seurauksena?

Elämän on hyvä antaa virrata ja tapahtua, mutta niin, että teemme tuon virran keskellä kulkiessamme koko ajan tietoisesti monia sellaisia valintoja, jotka lisäävät hyvinvointiamme. Jos parisuhteen annetaan vain soljua, sitä ei välttämättä kohta ole. Jos oman uran annetaan vain soljua, monet tilaisuudet jäävät rakentamatta.

Uskon tiedostavaan aktiiviseen otteeseen elämän eri osa-alueille, siellä soljuvan virrankin keskellä. Kuuntele itseäsi, sanoisi joku. Tee se valinta, joka on enemmän oikein.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti