maanantai 19. syyskuuta 2011

Sokea mies löytää tien

ASIAA TAHDONVOIMASTA

Olin kävelemässä koiran kanssa, kun huomasin vanhan miehen hapuilevan kerrostalon seinää. Hän etsi oikeaa syvennystä, josta olisi löytänyt oviaukon. Tarjosin hänelle apuani ja hän ilahtui kuullessaan, että viides syvennys oli muutaman metrin päässä. Ovelle päästyään hän kaivoi taskustaan avaimen, jota hän sovitti lukkoon käsituntumalla. Sitten hän katosi käytävään.

Mies vaikutti umpisokealta. Hän ei edes yrittänyt katsoa kohteensa suuntaan, vaan tunnusteli tietään jaloin ja käsin, korvin ja vaistoin.

Olen nähnyt saman miehen myöhemmin. Hänen silmänsä ovat paksun harmaan kalvon peittämät, mutta hän on valpas ja hereillä. Minkäänlaista keppiä hän ei käytä. Hän lähtee kotitaloltaan ja kävelee varovaisin, mittaavin askelin kohti kaarisiltaa, joka ylittää äänekkään moottoritien. Seuraavaksi hän ylittää tuon sillan, joka laskeutuu nyt kohti havumetsää. Sillan jälkeen asfaltti muuttuu soraksi ja epätasaiseksi rinteeksi, jonka mies ohittaa keskittyneesti ennen kuin hän nousee raput kohti metsää.

Paluumatkalla raput ovat olleet mieheltä joskus kadoksissa ja hän on kiittänyt, kun olen ohjannut hänet ensimmäisen laskevan rapun kohdalle.

Miehellä on oma tahto ja selkeä visio, jonka mukaan hän suunnistaa.

Mikä on sinun visiosi? Riittääkö tahto? Oletko valmis lähtemään matkalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti