tiistai 12. heinäkuuta 2011

Sampo Knuutila sai Suomen huokaamaan ihailusta

AJANKOHTAISTA

Facebookissa kuhistaan jälleen. Tällä kertaa keskustelun aiheena on TV2:n sarja Toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Sarjassa kerrotaan liikenneonnettomuuksiin liittyvistä tositarinoista. Eilinen jakso (11.7.11) käsitteli jääkiekkoilija Sampo Knuutilan liikenneonnettomuuden taustoja ja seurauksia. Kun moottoripyörän bensatankki räjähti, 17-vuotiaan ihosta paloi 52 prosenttia.

Harvoin kuulee ja näkee mitään niin syvältä koskettavaa kuin Knuutilan tilitys elämästä ennen ja jälkeen onnettomuuden. Ensin oli ihana elämä jääkiekon parissa ja tyttöystävän kanssa. Onnettomuuden jälkeen tuli kriisi ja sitten elämä jatkui. Knuutilasta paistaa huikea myönteisyys - vaikkapa siinä, että suun palovammojen vuoksi nyt on parempi syödä pizzaa kuin korkeaa hampurilaista. Harvassa on se nuori mies, joka julkisesti vertaisi kyyneleet silmissään tyttöystäväänsä enkeliin. Erityistä ihailua on jakson nähneissä herättänyt Knuutilan kyky suhtautua myötätunnolla onnettomuuden aiheuttajaan, joka hänkin on kärsinyt.

Jääkiekkopiireissä sanotaan, että Knuutila oli yhtä valoisa ja elämänmyönteinen jo ennen onnettomuuttaan. Hän on hieno esikuva kaikille niille, jotka harvoin löytävät elämästään mitään myönteistä. Heitäkin riittää.

Ohjelman voi vielä kuukauden päivät katsoa osoitteessa
http://areena.yle.fi/video/1310411493461

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti