tiistai 3. toukokuuta 2011

Postia Yalen yliopistosta

ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA

Sain pääsiäisenä sähköpostia Yalen psykologian opiskelijalta, joka oli törmännyt tammikuisen Hesarin jutun englanninkieliseen versioon internetissä. Yale on erittäin tunnettu ja arvostettu amerikkalainen yliopisto, josta on valmistunut aikoinaan myös entinen presidentti Bill Clinton.
Saamani sähköposti koostui kysymyksistä, joiden kaltaisia toivoisin joskus myös suomalaisten urheiluvaikuttajien pohtivan. Neljä minulle esitettyä kysymystä olivat nämä:

  1. Mistä pidät eniten työssäsi mentaalivalmentajana? (Kysymyksistä heppoisin.)
  2. Millaisilla käytännönläheisillä strategioilla autat urheilijoita kehittämään itseluottamustaan?
  3. Miten autat urheilijoita kyseenalaistamaan stressaavia ajatuksiaan ja tekemään uudenlaisia valintoja mielessä ja kehossa?
  4. Miten autat urheilijoita olemaan tasapainoisempia tilanteesta riippumatta ja luomaan heille merkityksellisiä kokemuksia?

Nämä hienot kysymykset paljastavat, miten paljon urheilussa ja kaikessa tavoitteellisessa toiminnassa on tehtävissä ja miten pohjoisamerikkalainen lähestymistapa on - ainakin minun mielestäni - erittäin toimiva. Selkeys on stressin paras vastalääke ja oikeanlaisilla lähestymistavoilla valinta on vapaa - myös niissä painetilanteissa.
Vastasin kysymykset laatineelle lyhyesti ja sain paluupostina vastauksen: "Good stuff". Mutta vielä parempia ovat ne ihmiset, jotka eivät jumitu ongelmiinsa, vaan jaksavat löytää keinoja esteiden ylittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti