tiistai 4. tammikuuta 2011

Yliyrittämistä vai ahkeruutta?

Hyvää alkanutta vuotta kaikille blogin lukijoille!

Työnteon merkitys on vääristynyt.

Joillekin ihmisille työ merkitsee orjatyötä ja ajan viettämistä jonkin sellaisen parissa, joka ei voisi vähempää kiinnostaa (EVVK). Tällaisella asenteella eli ajattelutavalla syntyy usein vähemmän hyvää jälkeä, mutta käyhän sekin elämäntavasta, jos se sattuu tyydyttämään.

Liian harvoin muistamme, miten tärkeää on tehdä työtä sellaisten tavoitteiden eteen, jotka ovat meille merkityksellisiä. Useimmiten vain ahkeruudella ja oikeilla valinnoilla jaksamme olla pitkäjänteisiä ja kestää painetta niin, että alamme saada aikaan toivottuja tuloksia - ennemmin tai myöhemmin.

Tehdystä työstä saatu onnistumisen tunne on mannaa mielelle ja sydämelle. Onnistumista ei voi aina mitata numeroilla eikä varsinkaan muiden mielipiteillä, vaan mittarina kannattaa käyttää sitä, miten on onnistunut läpäisemään omia haasteita.

On myös heitä, jotka ajattelevat ahkeruuden tarkoittavan sellaista yrittämistä, joka uuvuttaa ja lopulta ahdistaa. Kyllä ahkerakin väsyy, mutta yliyrittäjältä katoaa hommassa intohimo omaan hommaan ja paineenhallinnan taito. Määrätietoinen työskentely maaliviivalle asti on taidoista kauneimpia, oli kyseessä sitten urheilukilpailu tai omien pelkojen kohtaaminen.

Terve työmoraali tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että teet IHAN OIKEASTI työsi niin hyvin kuin pystyt ja loppuun asti.

Oma tontti rakentuu hyväksi vain ahkeruudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti