keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Tukitoimia urheilurintamalla: seurat aktivoituneet, Hyypiä auttaa ilman lajirajoja

ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA

Paljon puhutaan vuodesta toiseen siitä, että urheiluseuroilla ei ole varaa tarjota urheilijoilleen ja valmentajilleen erilaisia tukitoimia. Nuorten urheilijoiden vanhempien kukkarot paukkuvat eri lajien vaatimusten mukaan ja moni lupaava urheilija uhkaa jäädä kauas omasta potentiaalistaan, koska hänen ei ole mahdollista saada kaikkea tarvitsemaansa tukea. Tuollainen tuki voi olla fysioterapiaa, ravitsemusterapiaa tai mentaalivalmennusta, mutta tällaisten palveluiden pariin eivät kaikki urheilijat koskaan pääse.
Siksi olenkin ilahtunut urheiluseurojen viime aikaisesta aktiivisuudesta. Tänä syksynä kyselyitä, tarjouspyyntöjä ja toimeksiantoja on tullut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mentaalivalmennusta kysytään sekä lajivalmentajille että nuorille kilpaurheilijoille, ja kuluistakin olemme päässeet yhteisymmärrykseen.

Jalkapalloilija Sami Hyypiä on perustanut SH4-yhdistyksen, jonka kautta huipulle pyrkivät urheilijat voivat hakea apurahaa ilman ikärajoja. Rahan lisäksi yhdistys tarjoaa monipuolista tietoa, joilla urheilija voi oppia kohtaamaan eteen tulevia haasteita. Toiminnassa on mukana myös HIFK:n Ville Peltonen.
Tällainen pyyteetön toiminta ohjaa suomalaista huippu-urheilua oikeaan suuntaan. Yhdenkin luksusauton hinnalla voi tasoittaa monen nuoren urheilijan tietä huipulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti