torstai 12. elokuuta 2010

Tarkista ajattelusi laatu


ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA
Kävin tällä viikolla pitämässä psyykkistä valmennusta Pajulan Urheiluopiston tuleville ammattivalmentajille. Jälleen kerran huomasin, että psyykkisen valmennuksen sektorilla puhutaan aivan liian vähän ajattelun laadun merkityksestä. Kuitenkin se on olennainen osa mielen hallintaa.
Osa urheilijoista kykenee sietämään kovaa painetta ilman, että paine laskee heidän suorituksensa tasoa. Silti Suomesta löytyy ihan liikaa niitä urheilijoita, joiden kohdalla kova paine johtaa kielteiseen ajatteluun ja sitä kautta myös - usein nopeaan - suoritustason laskuun. Käänteisesti paine kuitenkin laskee rakentavan, eteenpäin vievän ajattelun avulla ja pitämällä huomio toivotuissa asioissa.
Ollessani erityisen väsynyt huomaan, miten helppoa on olla ärtynyt ja ajatella kielteisesti. Paras tapa päästä väsyneenäkin hyviin tuloksiin on kohdallani se, että kiinnitän huomioni ja ajatukseni toivottavaan lopputulokseen, en esteisiin. Kilpa-ajajille tämä taito on elinehto: vaaratilanteessa esteen tuijottaminen auttaa varmasti törmäämään tähän esteeseen, kun taas huomion kiinnittäminen toivottuun päämäärään vähentää törmäysriskiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti