torstai 6. toukokuuta 2010

Mikael Forssell ja Ronaldon identiteetti

ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA

Jalkapalloilija Mikael Forssell kertoi sunnuntain 1.5.2010 Helsingin Sanomissa, miten hän on selättänyt haasteensa Ronaldon ja Jumalan avulla. Ei mikään heikko yhtälö.

Jutussa Forssell vuodattaa rakkauttaan Ronaldoon, joka on "maailman paras jalkapalloilija". Jos Forssellin pinnaa kiristää, hän palauttaa mieleensä Ronaldon hymyn ja keskittyy taas olennaiseen. Ronaldo elää ei vain Forssellin mielessä, vaan myös hänen kännykässään, kannettavassa tietokoneessaan ja iPodissa. Forssell on tottunut kuvittelemaan olevansa Ronaldo ja kengätkin ovat samaa merkkiä. Hän eläytyy "maailman parhaan maalintekijän" rooliin ja pyrkii toimimaan kentällä ihanteensa tavoin.

Summa summarum, Forssell on oppinut viilaamaan identiteettiään ja oloaan kuntoon mielikuvin.

Opettele matkimaan sitä ihmistä, joksi haluat tulla. Sinun ei tarvitse matkia toista ihmistä, vaan voit oppia hahmottamaan myös sen potentiaalin, joka sinussa vielä piilee. Jos haluat menestyä, kävele kadulla niin kuin menestyjä. Kuulostele, miltä menestyminen tuntuu ja maistuu. Mieti, miten ihanneminäsi toimisi erilaisissa haasteellisissa tilanteissa ja ala matkia. Aivot eläytyvät nopeasti mukaan, kemialliset toiminnot muuttuvat ja uusia reittejä alkaa syntyä korvien väliin. Harjoittelua, toistoa, niin tuloksia alkaa syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti