lauantai 20. maaliskuuta 2010

Solmut auki näin #8

KUUNTELE KEHOASI
sillä keho tietää.

Siitä on yli kymmenen vuotta, kun kuljin selkävaivaisena kaksinkerroin, seinistä tukea ottaen. Selkä paukahteli tasaiseen tahtiin, ja silloin silmissä säkenöi.

Muistan erään kerran, kun minun piti siirtyä paikasta A paikkaan B. Juuri ennen lähtöä selkäni pamahti. Se irtisanoi yhteistyösopimuksemme, jonka mukaan minun kuului pitää itsestäni huolta ja tehdä itseni näköisiä valintoja. En millään olisi halunnut mennä paikkaan B, mutta olin lähdössä, vastentahtoisesti. Kun yritin järjellä selittää asiat hyviksi, selkäni kertoi suuremman totuuden: minä en enää kuulunut paikkaan B.

Jos olet eksyksissä tai ahdistunut omasta tilanteestasi, kuuntele kehoasi. Aivot eivät halua tietää kaikkea, mutta keho tietää. Aina kun teet mitä tahansa, sanoin tai teoin, mikä on itseäsi vastaan, keho protestoi. Suurin osa ihmisistä varastoi mielen tasolla torjumansa asiat kehoonsa.

Ei ole sattumaa, että monen urheilijan keho pettää ennen suoritusta. Mieli pitää saada ensin tasapainoon ja yhteisymmärrykseen tavoitteen kanssa, ennen kuin keho suostuu yhteistyöhön.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista ajattelua. Heität vastuun blogisi lukijalle, kaikkihan me omaamme taitoja ja mahdollisuuksia, mutta emme niitä usein ymmärrä.

    VastaaPoista