lauantai 27. helmikuuta 2010

America The Beautiful

VANCOUVERIN OLYMPIALAISET

Olin eilen kuin Leijona, joka toivoo, toivoo, mutta ei ihan usko. Sanoin tutulle sedälle koirapuistossa, että jenkit tulevat eivätkä jätä Leijonille mitään mahdollisuuksia. Setä pillastui ja ilmoitti, että sellaista ei tule ikinä tapahtumaan.

Tapahtui kuitenkin. Jenkit veivät kuudella maalilla heti pelin alussa, minkä seurauksena Leijonat Kiprusoffia myöten lamaantuivat täydellisesti.

On niin monta tapaa valmistautua. Hurmos voi olla kova, pelitaktiikka selvillä ja rohkeuttakin sydänalassa, mutta jos pää ei kestä kovaa painetilannetta, on lopputulos Yhdysvalloille 6-1. Tiesitkö, että kovassa paineessa pessimisti antaa helpommin periksi ja luovuttaa, kun taas optimisti taistelee loppuun asti?

Suomalainen jääkiekko on juuri nyt ratkaisevassa kehitysvaiheessa. Olemme jääneet viime vuosina väärälle asemalle, ja juna menee jo.

2 kommenttia:

 1. Jeps, hyviä kommentteja.
  Ilves-luotsi ja synkkä pilvi-> Jalonen teki just saman tempun Ylen haastattelussa, teilasi Ruotsipelin jälkeen kaksi ketjua. Jotain skismaa joukkueessa on.
  Pidemmällä horisontilla tuntuu että ammattikoululaisen vastassa korkeakoulu tohtoreita. Yleensä työelämässä polku asiantuntijasta johtajaksi on vaikea ja näen tässä valitettavasti samoja tunnusmerkkejä. Mutta tulevaisuus näyttää.

  t Markku

  VastaaPoista
 2. Juu, nää on herkkiä taidelajeja... Taitaa kiekkovalmentajilla olla paineita ja taiteilemista haasteiden kanssa. Onneksi nyt saatiin onnistuminen olympialaisista, vaikka pienestä sekin taisi olla kiinni. Toivottavasti näistä sentään opitaan jotain -- tai paljon!

  VastaaPoista