maanantai 11. tammikuuta 2010

Muutos tapahtuu tässä hetkessä

MIETINTÖJÄ

Energialla voi pelata ja energiaa voi ohjata. Jo koulussa fysiikan tunneilla opin Einsteinin periaatteen, jonka mukaan kaikki on viime kädessä energiaa. Asia ei ole monimutkainen kun muistaa, että energiaa ovat myös ajatukset ja tunteet, ja niitä ohjaamalla voi luoda jotakin uutta.

Mitä sekasortoisempi mieleni on ja mitä enemmän otan paineita tulevasta, sitä pitemmäksi aikaa jumiudun vaiheeseen, jossa kaikki tuntuu seisovan paikallaan. Mutta heti kun saan mieleni tasaantumaan ja kiinnittymään tähän hetkeen, saan enemmän aikaan. Meillä on kaikilla aina vain tämä hetki, ja tuossa hetkessä ei tarvitse tietää, mitä kaikkea huomenna tapahtuu.

On jollain lailla nurinkurista, että kun toimin seesteisesti ja tyytyväisenä tässä hetkessä, tulevaisuuteni rattaat pyörähtävät (joskus hämmästyttävän nopeasti) hyvään suuntaan ja saavutan tavoitteitani. Ei ole siis syytä voohottaa ja kohkata huolestunut pää huomisessa.

Muutos luodaan toimimalla aina oikein tässä hetkessä.

2 kommenttia:

  1. Läsnäolo itselleen ja omien tunteiden ja toiveiden kuuntelu on tärkeää. Pysähtyminen tämän kiireen keskellä. Minun ei tarvitse olla kiireen oravanpyörässä, yritän olla siitä erossa niin paljon kuin mahdollista. Ehkä olen erilainen "nuori".

    VastaaPoista
  2. Läsnäolon taitoa minäkin opettelen. Kun työt loppuivat ja jäin työttömäksi tajusin että pysähtyminen tekee kipeää. Pikkuhiljaa olen oppinut antamaan itselleni löysiä ja kuuntelemaan kehoani ainaisen menemisen ja liikkeelle pakottamisen sijaan. Kun kuuntelen kehoani ja tunteitani annan myös itselleni jotenkin paremmin tilaa tulla näkyväksi. Minä ikäänkuin synnyn enemmän itsekseni kun uskallan kohdata tämän hetken.

    VastaaPoista