perjantai 15. tammikuuta 2010

Ei ole kaikki miltä näyttää

MIETINTÖJÄ

Monet aikakautemme väittämistä ja olettamuksista ovat todellisia mentaalisia seikkailuja, mielen viruksia, ainakin hyväuskoiselle kadunkulkijalle.

Ensin meillä oli lintuinfluenssa, jonka johdosta linnutkin saivat monesta paikasta (usein lopullisen) äkkilähdön. Sitten tuli sikainfluenssa, paremmalta nimeltään H1N1. Sioissa ei ollut vikaa, vaan vika löytyy jostain ihan muualta.

Kuukausien ajan arvostettu Helsingin Sanomat voohotti ison osan kansaamme tappavasta viruksesta ja lääketeollisuuden edustajat saivat palstatilaa loputtomiin samalla, kun kansat näkivät nälkää ja kuolivat hirmuhallitsijoiden toimesta. Mitä todellisista ongelmakohdista tällä maapallolla, kun me kuolemme kohta sikainfluenssaan.

Valopilkkujakin löytyy. Helsingin Sanomat julkaisi 26.8.2009 pintaa syvemmän, älykkään kannanoton, jonka oli kirjoittanut infektiotautiopin professori Olli Ruuskanen. Siinä oli kaikki, mitä Matti Meikäläisen tarvitsee tietää sikainfluenssasta. Ruuskanen ei tuntunut olevan hysteriamiehiä, ja osasi asiansa perustella.

Nyt valtamedia on alkanut kääntää kelkkansa. Mitä? Onko WHO liioitellut epidemiaa? Kuka on vaikuttanut WHO:n mielipiteisiin ja miksi? Eikö tauti olekaan niin tappava kuin mitä puhuttiin? Mitä tässä maailmassa tehdään miljoonille kalliille rokotteille, joita kukaan ei tarvitsekaan? Kuka maksaa pitkän laskun lääketehtaille, joiden omistajat hierovat nyt yhteen pieniä kätösiään?

Ajatelkaa, ajatelkaa.

1 kommentti:

  1. Hykertelin, kun luin teräviä kommenttejasi. Tavataan kursseillasi.

    VastaaPoista