sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Osa syövistä paranee itsestään


Tiede myöntää jatkuvasti todeksi monia asioita, jotka ihmiset ovat tienneet jo kauan.

Amerikkalaisen lääketieteellisen yhdistyksen lehti JAMA kertoo, että monet syövät katoavat joskus itsestään ja ne voivat myös muuttua hyvänlaatuisiksi. Yhä on epäselvää, miksi jotkut syöpäkasvaimet kehittyvät hengenvaarallisiksi ja osa katoaa ilman hoitoa.

Rintasyövistä katoaa itsestään jopa 20 prosenttia (näin kävi myös iäkkäälle sukulaiselleni) ja myös iho- ja munuaissyöpien on havaittu joissain tapauksissa katoavan ilman hoitoa.

Meillä on kaikilla elimistössä syöpäsoluja, mutta yleensä immuunijärjestelmämme tuhoaa ne. Syöpäkirurgi Bernie Siegel on todennut, että usein ihminen kokee jonkinlaisen menetyksen tai tyhjiön ennen sairastumistaan syöpään.

Krooninen stressitila on merkittävä syövän kehittymistä vauhdittava tekijä. Tunnetuimpia syövästä ilman lääketieteellistä apua selvinneitä henkilöitä on Louise Hay, jolta hävisi kohdunkaulansyöpä terapian ja ruokavaliomuutoksen avulla jo vuosikymmeniä sitten.

Suvussani on esiintynyt runsaasti syöpää, joten olen mielenkiinnolla seurannut syöpätutkimuksen toiveikkaita ja valaisevia käänteitä. Itsestään kannattaa pitää huolta joka päivä, jotta immuunijärjestelmä jaksaisi tehdä tärkeää työtään.

Lisätietoja tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti