lauantai 5. joulukuuta 2009

Asuuko sinussa suuren elämäsi johtaja?


Kiireisen syksyn ja alkutalven jälkeen olen löytänyt oivan tavan rentoutua: poimin maatilallani satoa päivittäin ja nautin eläinteni hoitamisesta. Kyse on tietysti Facebookin FarmVille-pelistä, josta luonteeni vastaisesti innostuin, kun ystäväni mainitsi, että pelissä pääsee suunnittelemaan unelmiensa maatilaa.

Unelmien maatila kuulostaa hyvältä. Ilman unelmia ei voi elää, ja mielen kuvilla voi luoda paljon uutta. Joka päivä kypsät avokadot putoilevat koriini ja vilja kypsyy ajallaan.

Hain tänään tietoja eräästä yrityksestä, ja ohimennen sorruin Fakta-lehden testiin, jossa sain testata ketä suomalaista yritysjohtajaa muistutan. Testin mukaan muistutan Björn Wahlroosia 77,64 % tarkkuudella. Mielenkiintoista, mutta mysteeristä.

Jos jotain johtajaa muistutan, niin mielestäni oman elämäni johtajaa. Kompastelen ja onnun niin kuin kaikki muutkin soraisissa kohdissa, mutta olen viime vuodet rakentanut äärimmäisen ahkerasti ja hartiavoimin omaa työtonttiani, vapaapäivätkin uutta suunnitellen.

Nyt ilmassa on, kenties kovan uskon ja puurtamisen tuloksena, riemastuttavia uusia mahdollisuuksia useammalla suunnalla. Se tekee minut iloiseksi. Saan tehdä rakastamaani työtä, nukkua ja hengittää välillä väsymykseni pois ja tietää, että jossain on joku, jota olen voinut työlläni koskettaa.

Ilman unelmia ei voi elää.

On oltava ainakin idea siitä toivosta, että vielä on matkaa, yllätyksiä ja kehityskelpoista maaperää tämän joutavan, rypistyvän ulkokuoreni alla.

1 kommentti:

  1. Ihastelen tapaasi kirjoittaa. Tähän harmaaseen itsenäisyyspäivään ajatuksesi toivat nostetta ja iloa. Liian harva meistä elää sellaista elämää, jota haluaisi elää, kun ei viitsi tai uskalla tehdä mitään sen saavuttamiseksi.

    VastaaPoista