keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Maailman monet Enket


Saksan jalkapallomaajoukkueen maalivahti Robert Enke jättäytyi eilen junan alle. Enken vaimo kertoi miehensä olleen masentunut, ja lääkärinkin mukaan Enke oli kärsinyt masennuksen lisäksi myös epäonnistumisen pelosta.

Pelikentillä Enke antoi itsestään varman ja tasaisen kuvan, ja hyvät suoritukset seurasivat toisiaan, henkilökohtaisista haasteista huolimatta. Sisällä kuitenkin myllersi.

Epäonnistumisen pelko vaivaa jokaista ihmistä aika ajoittain, enemmän tai vähemmän. En usko suorituskeskeiseen enkä ulkoapäin ohjautuvaan elämään, mutta uskon tavoitteisiin, pieniin ja suuriin. Näen työssäni hyvin usein, miten ihmiset antavat pelon estää heitä elämästä ja saavuttamasta täyttä potentiaaliaan.

Onneksi näen myös kaikki ne mahdollisuudet, joita ihmisissä on. Suurin haaste ihmisellä kuin ihmisellä tuntuu olevan omaksi itseksi tuleminen. Millainen minä olen? Mitä eri mahdollisuuksia minusta vielä löytyy? Mitä tapahtuisi, jos oppisin riippumattomaksi toisten ihmisten moitteista JA kehuista? Mitä jos se, mitä ajattelen itsestäni, ratkaisisi elänkö vai kuolenko hiljaa pois?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti