perjantai 11. syyskuuta 2009

Rakentavasta ajattelusta

Elän kiireistä vaihetta, ehkä koko vuoden kiireisintä. Omveran nettisivujen ja blogin päivitys on jäänyt varsinaisen työn jalkoihin. Tällä viikolla mielenkiintoisiin töihin kuuluivat esimerkiksi Varalan Urheiluopistolla ja Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella eri kohderyhmille pidetyt koulutukset. Koen kiireenkin keskellä suurta iloa siitä, että pääsen työssäni näkemään hyvin erilaisia, toisistaan poikkeavia maailmoja. Viesti on kuitenkin sama kaikille: Voit vaikuttaa suuntaasi paljon enemmän, kun opit käyttämään mieltäsi.
En usko myönteiseen ajatteluun myönteisen ajattelun vuoksi. Koko termi "myönteinen ajattelu" on kärsinyt inflaation liiallisen pehmopyörittelyn keskellä. Silti puhun itsekin myönteisen ajattelun tärkeydestä, mutta korostan sen vaikutuksia fysiologiseen stressinsäätöjärjestelmään, tunnetiloihin ja solujen hyvinvointiin. Ei hömpänpömppää imagon vuoksi, vaan faktaa.
Ehkä voisimme puhua enemmän luovasta tai rakentavasta ajattelusta.
Jokainen ajatus tulee mielestä, joka tarvitsee toimiakseen aivoja. Aivot puolestaan säätelevät kehon kemiaa. Luova ajattelu on ennen kaikkea sitä, että voit päästää irti negatiivisesta ajatuksesta ja keskittyä tahdonvoimalla toisenlaiseen ajatukseen, sellaiseen jonka avulla voit vahvistaa hyvinvointiasi ja löytää toimivampia näkökulmia.
Luova ajattelu on mahdollista kaikissa tilanteissa. Kuten Mikael Jungner joskus totesi, kyllä ihminen voi valita suhtautumistapansa, tapahtui mitä tapahtui.
Edelliseen lisään, että juu, jos halua ja motivaatiota löytyy.

2 kommenttia:

  1. Olet selvästi asiallesi omistautunut. Saan usein piristystä päivääni näistä mietteistäsi. Joskus tökkäset hieman arkaan paikkaan mutta sitten totean että näinhän se menee. Harvoin tässä elämässä marinat auttavat.

    VastaaPoista
  2. Näille asioille löytyy tilausta. Toivottavasti saat asiaasi esille. Työpaikoilla ihmiset voivat huonosti ja koko maassa koko ajan enemmän ja enemmän. Itse jäin jo varhain sairaseläkkeelle. Ehkä jos olisin jotain hoksannut varhemmin, olin välttynyt paljolta murheelta.

    VastaaPoista