sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Quincy Jones: Sinusta tulee sitä, mitä ajattelet

Legendaarinen musiikkituottaja Quincy Jones tuotti monta Michael Jacksonin megahittiä. Jones oli äskettäin Details-lehden haastateltavana ja vapaasti suomennettuna hän kommentoi Jacksonin kuolemaa ja mielen terveyteen liittyviä asioita näin:
Olen ollut Tukholmassa Karolinska-sairaalan Nobel-palkittujen lääkärien käsissä viimeiset viisi vuotta. Sinne ei pääse edes rahalla. Olen oppinut paljon ihmisen mielestä ja kehosta, ja Karolinskan lääkärit sanovat jatkuvasti, että sinusta tulee juuri sitä, mitä ajattelet. Se on niin totta. Kaikki alkaa yhdestä ajatuksesta, ja jos istut vain ja kelaat jotain negatiivista ajatusta, sinusta tulee tuo ajatus. ... Sinulle tapahtuu juuri se, mitä ajattelet paljon. Jos alat ajatella pimeyttä valon sijasta tai pelkoa rakkauden sijasta, olet pian pulassa. Minä todella uskon, että asia on näin.

Lähde:
http://men.style.com/details/features/full?id=content_9937

2 kommenttia:

 1. Onko tästä olemassa minkäänlaista tutkimusta? Nopeasti ajateltuna on luonnollista. että tavoitteet ja unelmat ohjaavat meidän tekemistä ja tahtoakin (kuinka paljon jaksamme ponnistella tavoitteiden eteen). Mutta en lähtisi generalisoimaan tätä täysin: elämä ei ole kuitenkaan meidän käsissä. Emme tiedä milloin vaelluksemme loppuu, milloin sairastumme, saammeko puolisoa jne.

  Entisenä jääkiekkoilijana allekirjoitan, että katsoessani kavereita, jotka pääsivät NHL:ään tai SM-liigaan, niin he jaksoivat (halusivat) tehdä töitä sen eteen, vaikka nuorempana eivät olleet parhaimpia tai lahjakkaimpia. Joillakin on toki ollut "sattumaakin" ovat esim. olleet oikeasssa joukkueessa tai hyvässä valmennuksessa.

  Unelmien/menestyksen kohdalla haastaisin näkemään laajemmin kuin vain rahallisen tai maineen. Ne ovat lopulta aika itsekkäitä tavoitteita. Miten esim. menestys/kehittyminen hyvänä vanhempana tai vaikka lähimmäisenä?

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Kiitos mielenkiintoisista kannanotoista!

  Jos ei elämä ole omissa käsissä, niin kenen käsissä se sitten on? Jokaisen elämässä tulee luonnollisesti eteen asioita (erittäin vaikeitakin), jotka yllättävät ja joihin emme voi aina vaikuttaa muuten kuin sillä, miten asioihin suhtaudumme ja millaisia valintoja teemme. Mikael Jungner sanoi jotain, mikä on jäänyt mieleeni, kun hän toipui syövästä: hän kommentoi, että kyllä ihminen voi valita suhtautumistapansa, TAPAHTUI MITÄ TAPAHTUI. Tuon allekirjoitan sataprosenttisesti.

  Se ei tarkoita, että tuo 'työ' olisi aina helppoa, mutta ei kai elämän kuulukaan olla aina helppoa?

  Urheilussa usein puhutaan sattumasta ja onnesta, mutta en usko sattumaan enkä onneen lainkaan. Uskon, että jokainen kuitenkin viime kädessä rakentaa myös sen 'onnensa' ja tekee tiedostamattaankin valintoja, jotka avaavat tietä.

  Mielestäni jokaisella on oikeus määritellä, mitä menestys hänelle tarkoittaa. Joku haluaa miljoona euroa, toinen haluaa kasvaa vanhempana. Joku haluaa pudottaa 30 kg, toinen haluaa oppia tekemään tatuointeja.

  Olen tietoisesti valinnut sen linjan, etten ala sanoa, mitä menestys kenellekin tarkoittaa. Jokaisella on oikeus valita omat tavoitteensa ilman moralisointia. (Kun ihminen kulkee kohti itselleen tärkeitä tavoitteita, hän elää varmasti täydemmän ja onnellisemman elämän.)

  Toivon, että yhä enemmän ihmiset pyrkisivät kohti sisäistä rauhaa ja ottaisivat enemmän vastuuta oman mielensä ja tunne-elämänsä liikkeistä, mutta jokainen tekee omat valintansa ja niin on hyvä. Miljoonan euron havittelussakaan ei ole mitään väärää.

  Menestystä kaikille - jokaisen omien juttujen parissa!


  P.S. Ajatusten vaikutuksesta löytyy tutkimuksia valtavasti. Solututkimuksen puolelta voisin mainita Bruce Liptonin palkitun teoksen Biology of Belief. Myös HeartMath Institute on tutkinut näitä asioita paljon.

  VastaaPoista