lauantai 27. kesäkuuta 2009

Varjojen leikkiä julkisuudessa


Luin eräästä lehdestä tunnetun suvun tyttärestä, joka kehui miestään kiltiksi ja huomaavaiseksi. Hän jätti kertomatta, että oli muutamia viikkoja aikaisemmin joutunut sairaalaan, koska tämä samainen "kiltti ja huomaavainen" aviomies oli pahoinpidellyt hänet. Miestä piti joskus piileskellä pitkäänkin, mutta sitä nainen ei maininnut lehden toimittajalle. Ehkä se olisi vahingoittanut jonkun mainetta.
Myös toinen tunnettu nainen kertoi lehdessä huomaavaisesta miehestään - liekö ihan sama mies kuin edellä, kun oli niin huomaavainen hänkin? Nainen jätti kertomatta, että todellisuudessa mies kontrolloi hänen jokaista liikettään. Pääasia on, että mies antaa joskus mukavia lahjoja.
Ei kahta ilman kolmatta. Ystäväni seurusteli tunnetun miesjuontajan kanssa. Seurustelusuhteeseen ei lopulta mahtunut kuin kaksi: mies ja miehen ego. Kun he kävelivät kadulla, miehen kaikki huomio keskittyi siihen, bongattiinko hänet vai ei. Jos ei kukaan bongannut ja tuijottanut häntä niin kuin harvinaista lintua kevään ensi rintamassa, mies masentui.
On ammatteja, joihin julkisuus liittyy enemmän tai vähemmän, se on selvä. Silti julkisuudessa toimiva, terve ihminen kykenee pysymään itsessään myös kävellessään kadulla, eikä hän vaivaudu satuilemaan lehtien palstoilla. Valitettavasti julkisuuden lumoon sairastunut ihminen ei enää erota todellista elämää fantasiasta.
Maailmaa kohahdutti äskettäin megajulkkis Michael Jacksonin kuolema. Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää persoonallisuuden varjojen (katso edellinen teksti) vaikutuksesta, lue Deepak Chopran koskettava ja tyhjentävä tilitys ystävästään Michaelista:

http://www.huffingtonpost.com/deepak-chopra/a-tribute-to-my-friend-mi_b_221268.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti