torstai 14. toukokuuta 2009

Ajatukset kuin tupajumit Uffizin museossa

Luin päivän lehdestä, että tupajumit ovat löytäneet tiensä Uffizin aarteiden pariin. Tupajumit ovat mitaltaan noin 3-4 millimetriä, joten kiireessä ne voivat jäädä huomaamatta. Ne lisääntyvät nopeasti ja nakertamisellaan tuhoavat paljon hyvää ja arvokasta.
Ymmärrän tilannetta mielestäni oikein hyvin, sekä tupajumien että Uffizin taidemuseon aarteiden kannalta, koska eilen mieleni tupajumit tekivät tehokasta työtään. Päivä oli huono alusta melkein loppuun asti. Illalla sanoin läheiselleni, että minulla on ollut tosi huono päivä.
- Miksi, hän ihmetteli.
- Omista ajatuksistani se johtuu, totesin, ja hän nyökkäili hyväksyvästi.
Ennen yön saapumista sain ajatukseni ja oloni käännettyä, ja tämä päivä on alkanut aivan toisenlaisissa merkeissä: optimismin ja tyytyväisyyden tunteen voimalla.
Eilen ajatukseni olivat kuin tupajumit: niistä oli vaikea saada kiinni, mutta olin erittäin tietoinen siitä, että ne nakersivat sekä mahdollisuuksiani että tunteitani. Tunnetilani putosivat kuin tikkaan poikkipuita pitkin, huonompaan suuntaan.
Jos et tiedä, miten paljon ajatuksesi vaikuttavat tunteisiisi, tee seuraava harjoitus (vaikka nyt heti):
Ota paperi ja jaa tuo paperi pystyviivalla kahtia. Kirjoita vasemmalle puolelle tänään mielessäsi olleita positiivisia ajatuksia. Pystyviivan oikealle puolelle merkitse negatiivisia ajatuksiasi. OLE ITSELLESI REHELLINEN!
Jos henkinen olosi on tänään ollut huono, johtuu se varmasti negatiivisista ajatuksista, joita olet päässäsi pyöritellyt. Suurin osa ajatuksista jää tiedostamatta, mutta tunteita ne synnyttävät.

P.S. Väsyneenä omia ajatuksia on vaikeampi hallita. Unen laatuun ja riittävyyteen kannattaa kiinnittää jatkuvasti erityistä huomiota.

1 kommentti:

  1. Tuo unijuttu on aivan totta. Kuulun itse siihen porukkaan jonka olo heilahtelee kuin lehmänhäntä sen mukaan onko aamuyöstä tullut valvottua vai ei. Jos nukun hyvin asiat eivät heilauta niin paljon.

    VastaaPoista