sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Kohta 1. Lykkääjä: Merkkaa muistiin!


Ala-asteella minulla oli opettaja, jonka lempisanontoja oli "Merkkaa muistiin!" En muista, mitä muistiin piti merkitä, mutta auktoriteetin kunnioituksesta teimme työtä käskettyä.
Asioihin tarttumista on helppo lykätä. Pahimmillaan asioiden ja tehtävien ikuinen lykkääminen aiheuttaa ansioiden menetystä ja alisuoriutumista. Alisuoriutujan pahin vihollinen on hyvä suunnitelma, ja sitä varten tarvitset vain kynää ja paperia.
Jos käytät viikossa pari tuntia tekemisiesi suunnitteluun, säästät aikaa ja vähennät paineitasi. Saatat hämmästyä siitä, miten paljon voit parantaa tehokkuuttasi yksinkertaisella suunnittelulla.
Tee aluksi lista kaikista niistä asioista, joita haluat saada tehtyä. Lisää listaan asioita sitä mukaa, kun ne juolahtavat mieleesi.
Tee sen jälkeen viikkolista, jolle merkitset ne asiat, jotka teet seuraavan viikon aikana. Jos tilanne muuttuu, siirrät viikkolistalla olevat asiat seuraavalle viikolle. Pidä aina mielessäsi, että 'joskus' ei ole viikonpäivä.
Sitten on päivälistan aika. Suunnittele joka päivä seuraavan päivän tehtävälistasi. Suunnittelemalla seuraavan päiväsi etukäteen saat huomattavasti enemmän aikaiseksi.

Seuraavassa blogitekstissä kerron, miten listalla oleviin tehtäviin kannattaa tarttua.

1 kommentti:

  1. Opettelen nyt tätä listasysteemiä. Käytän siihen ihan tavallista kalenteria.

    VastaaPoista