maanantai 27. huhtikuuta 2009

Jos lamppu syttyy, kysy mitä asiaa sillä on

Olen jo muutaman päivän miettinyt, mitä haluaisin kirjoittaa blogissani seuraavaksi. Ideat ovat karkailleet käsistä, koska viime viikko oli niin tapahtumarikas.
Saan aina välillä älynväläyksiä, jotka tuntuvat kirjaimellisesti pääkopassani tapahtuvilta valoilmiöiltä. Niiden aikana olo kirkastuu ja koko kehon valtaa hetkeksi ihastuttava kohottava tunne, jota voisi sanoa myös innostukseksi tai inspiraatioksi.
Tällainen hetki minulla oli pari kuukautta sitten, kun päätin kirjoittaa johonkin lehteen työsarkaani liittyvistä ajatuksista. Ensin ajattelin itselleni läheistä Aamulehteä, mutta sitten päätin yrittää saman tien valtakunnalliseen Hesariin. Kirjoitin jutun ja pienen prosessin jälkeen se julkaistiin viime viikolla Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla.
Sitten alkoi puhelin soida ja sähköpostiluukku kilkatella. Joku intoutui esittämään mielipideosastolla omia tulkintojaan tekstistäni, psykologit lähettivät kiitoksia ja toimittajat kyselivät lisää. Tulleita työtarjouksia ei pidä myöskään väheksyä.
Ja kaikki lähti siitä, että päässäni tapahtui valoilmiö, jonka kaltaisia olen uskollisesti oppinut seuraamaan ja toimimaan niiden mukaan. Yksi sellainen valoilmiö tapahtui viime kesänä, kun loikoilin omenapuiden alla ystäväni riippumatossa ja luin amerikkalaista markkinointikirjaa, jossa vannottiin blogien nimeen. Siispä perustin blogin jo seuraavalla viikolla. Nykyään tässä blogissa tehdään noin 1000 klikkausta kuukaudessa.
Kiitos kaikille teille klikkaajille ja kiitos Helsingin Sanomien artikkelitoimitukselle siitä, että lamppu ei taaskaan syttynyt turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti