torstai 16. huhtikuuta 2009

Immuunijärjestelmä hyötyy valinnoistasi

Jaksan toistuvasti olla ihmeissäni sisäisestä mekanistamme, immuunijärjestelmästä, joka puolustaa elimistöämme erilaisia taudinaiheuttajia vastaan. Immuunijärjestelmä toimii pyytämättä ja tahdosta riippumatta, mutta heikkenee, jos teen liian paljon hyvinvointiani heikentäviä valintoja.
Immuunijärjestelmä hyötyy näistä pääkopasta lähtevistä valinnoista:
 • Naura ja viljele huumorin jaloa taitoa, sillä elimistön stressireaktiot eivät pidä ilosta eivätkä hyvää oloa tuottavista endorfiineista.
 • Ota elämäsi omiin käsiisi aina, kun mahdollista. Uhriksi heittäytyminen ei auta ketään.
 • Elämän laatua voi piristää joka päivä sellaisillakin asioilla, jotka eivät maksa mitään. Jos rahat ovat lopussa, lähde ikkunaostoksille ja koeta yllesi maailman ihaninta asua. Tai kirjoita ylös kaikki ne asiat, joissa elät runsaudessa (vehnäjauhot, ystävät, kirjat jne). ;-)
 • Tunnista arvosi ja järjestä niiden mukaisille asioille tilaa elämässäsi. Jos kumppanisi on sinulle rakkainta maailmassa, älä stressaa töiden takia itseäsi henkihieveriin vaan järjestä aikaa parisuhteelle.
 • Tunne tunteesi, mutta älä anna negatiivisten tunteiden riepottaa sinua suuntaan, jonne et halua kulkea.
 • Siivoa päätäsi. En tarkoita tällä täiden etsimistä, vaan ajatuksiesi seuraamista ja niiden ohjaamista tietoisesti ja aktiivisesti suuntaan, joka parantaa oloasi. Jos et löydä juuri nyt johonkin ikävään asiaan ratkaisua, ajattele jotain muuta. Negatiivisten ajatusten kierre syö immuunijärjestelmääsi niin kuin home parastakin pirttiä.

5 kommenttia:

 1. Blogissasi on se hyvä puoli, että se auttaa havahtumaan, uudestaan ja uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Juuri elämänlaatua useimmiten parantavat sellaiset asiat, jotka eivät maksa. Maksavat jutut ovat usein vain näennäisesti elämänlaatua kohottavia. Mikä tekee minut onnelliseksi on hyvä kysymys esittää itselle?

  VastaaPoista
 3. Aivan. Ja jos olen aidosti onnellinen (tyytyväinen), hyötyy olostani moni muukin.

  VastaaPoista
 4. Hyviä hyviä kirjoituksia. Tutustuin ajatuksiisi vasta HS Vieraskynän kautta ja olen nyt sekä ilahtunut että vaikuttunut.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Mikko. Ajattelen aina, että jos yksikin ihminen hyötyy ajatuksistani, on työni jo täyttänyt tehtävänsä.

  VastaaPoista