sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Rakenna tulevaisuutta pysähtymällä tähän hetkeen


Innostun valtavasti työhöni liittyvistä asioista, olivat ne sitten uusia työkeikkoja tai alan viimeisintä tietoa. Luen paljon, suunnittelen ja kehitän. Samalla nautin siitä, mitä elämääni luon.
Tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista innostumiseen liittyy kuitenkin haasteita. Ensinnäkin, tulevaisuudessa pyöriminen, vaikkakin vain ajatuksen tasolla, estää ihmistä kokemasta tätä hetkeä sellaisena kuin se on. Toiseksi, tulevaisuuteen keskittyminen merkitsee monelle ihmiselle huolta ja epäuskoa omiin mahdollisuuksiin.
Uskon lujasti tavoitteisiin ja ihmisen mahdollisuuteen ohjata elämänsä suuntaa, mutta ilman konkreettisia tekoja tai sisäisiä muutoksia ei uusia asioita saavuteta. Einstein sanoi aikoinaan, että ratkaisuja ei löydetä sillä ajattelulla, jolla ongelma kehitettiin. Ajattelun täytyy siis kehittyä ja jotain konkreettista on tehtävä, jotta tulevaisuuden tavoitteet saavutetaan.
Tulevaisuuteen panostaminen kannattaa, mutta mahdollisuutemme ovat aina tässä hetkessä, eivät koskaan tulevaisuudessa. Tuleville asioille perusta lasketaan tässä ja nyt, sillä mitä juuri teemme. Juuri nyt.
Mitä sinä olet tänään tehnyt saavuttaaksesi tavoitteesi? Pysähtymällä tähän hetkeen ja tekemällä siitä mahdollisimman rakentavan ja hyvän (vaikka listaamalla huomisen päivän suunnitelmasi), et jää elämäsi aarteista paitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti