tiistai 20. tammikuuta 2009

Jari Kurri puhuu asiaa

Jaa-a. Olin jo jonkin aikaa halunnut etsiä käsiini sen Jääkiekko-lehden (9/2008), jonka kannessa ilmoitettiin, että "Nyt puhuu Kurri". Vaistoni sanoi, että jotain itselleni mielenkiintoista tuossa jutussa olisi. Ja niin olikin.
Jutussa Kurri ottaa kantaa jääkiekkoilun valtataisteluihin ja kehitysmahdollisuuksiin. Tässä yksi jutun helmistä: "Asioita lähestytään liikaa uhkien kautta, kun ne pitäisi nähdä mahdollisuuksina. Esimerkiksi ruotsalaiset lähtevät nauttimaan tilanteesta, eivätkä välttämään virheitä."
Hurraa, juuri noin! Pisteitä Ruotsille! Ja Kurrille!
Kurrin mielestä arvokisoissa menestymme, "kun uskallamme pelata rohkeaa peliä kovassa paineessa vahvalla itseluottamuksella" ja kun "finaali nähdään mahdollisuutena tehdä jotain ainutlaatuista ilman pelkoa epäonnistumisesta".
Hurraa taas!
Mielestäni pelaajapuolella tulisi satsata rohkeasti ja selkeästi henkiseen valmennukseen. Ilman pääkopan harjoittelua ei suurin osa pelaajista koskaan opi vaihtamaan näkökulmaa ja näkemään mahdollisuuksia siellä, missä niitä oikeasti on.

P.S. Tämän tekstin sanoma sopii myös teille, joita jääkiekkoilu ei kiinnosta. Tehkää jotain myönteistä, ainutlaatuista ja rohkeaa - vaikka niissä pienissä asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti