keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Tuumasta toimeen nyt vai ylihuomenna?


Onko sinulla tapana lykätä asioita myöhemmäksi? Tiedät, että sinun olisi hyvä tehdä jotkut asiat nyt, mutta keksit aina syitä, joiden vuoksi siirrät noihin asioihin tarttumisen myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Samalla paineet ja turhautumisen tunne kasvavat, ja tekemättömät työt kasaantuvat.
Jopa 15 prosenttia aikuisista lykkää asioita, jotka olisi hyvä saada tehtyä mahdollisimman nopeasti. Pahimmillaan viivyttely aiheuttaa taloudellisia menetyksiä, ihmissuhteet kärsivät ja tavoitteet jäävät vain haaveiksi.
Tutkimusten mukaan impulsiiviset ja ahdistuneet ihmiset ovat suurimpia asioiden lykkääjiä. Liian monen asian kanssa touhuaminen voi haitata keskittymistä, kun taas ahdistuneet pelkäävät usein sekä epäonnistumista että menestymistä.
Paras tapa kasvattaa tahdonvoimaa on tehdä joka päivä heti kun mahdollista yksi sellainen asia, jota mielellään siirtää tuonnemmaksi, mutta jonka tekemisestä on kuitenkin itselle suurta hyötyä. Esimerkeiksi käyvät vaikkapa kodin siivoaminen, lenkille lähteminen ja sähköpostilaatikon siivoaminen.

2 kommenttia:

  1. Tuo muuten oikesti toimii. Joskus kun saan itsestäni todella irti ja aloitan päivän ikävistä töistä, loppu sujuu ihan itsestään. Jokin ihmisen päässä olevasta mekaniikasta haluaa aina "mukavuusalueelle" ja jos sille antaa periksi kärsii mukavuudenhalustaan tekemättöminä/viivästyneinä töinä.

    Eräs myynnin kouluttaja kertoi blogissaan, että jos kylmäsoittoja tekee rutiinilla ei uudelle asiakkaalle soitto ole temppu eikä mikään. Ongelmaksi tulee sitten vaihe, jossa soittelu tulee käynnistää "tauon" jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Muistan, miten aikoinani hankin isolle mainostoimistolle uusia asiakkaita. Tein ensin taustatutkimusta, minkä jälkeen soitin potentiaaliselle asiakkaalle. Jos oloni ei ollut "oikea", siirsin helposti soiton seuraavalle päivälle ja se kannatti, koska oikeassa vireystilassa myös puhelun lopputulos oli lähes aina erittäin hyvä.

    Mutta vaatii varmasti hienosäätöä tunnistaa, onko kyseessä mukavuudenhalu ja saamattomuus vai oikeanlainen ajoitus. Joskus maltti on valttia.

    VastaaPoista