lauantai 4. lokakuuta 2008

Pahanilman lintu ei valossa lennä

Kukapa meistä ei olisi joskus joutunut tahallisen kiusaamisen kohteeksi. Pahin juttu, jonka olen viime aikoina kuullut, oli esimerkki työpaikkakiusaamisesta, jossa toinen ilmoitti toivovansa toisen vakavaa loukkaantumista tai peräti kuolemaa - toistuvasti.
Alkuvuodesta huomasin joutuneeni julkisen herjauksen kohteeksi tämän työn puitteissa. Koska herjaus oli kirjallisessa muodossa, oli helppo nähdä kirjoittajan tyylistä ja viestintäalan viittauksista kuka hän oli. Hänen miespuolinen tuttunsa lähti mukaan ja erehtyi käyttämään murresanaa, josta hänenkin henkilöllisyytensä paljastui minulle hyvin nopeasti.
Käynti poliisin luona kirkasti koko tilanteen. Samoin teki tuttu psykologiystävä, joka painotti, että kukaan toista julkisesti herjaava ihminen ei ole terve. Mitä siihen enää lisäämään.
Sain yllättäen kokemuksesta ihanaa puhtia tehdä työtäni omalla tavallani ja omilla ehdoillani - entistä sinnikkäämmin, syvemmästä auttamisenhalusta. Olen tunnetusti parhaimmillani pienessä paineessa.
Viime kuukaudet ovat olleet mahtavia. Uusia asiakkaita, mielenkiintoisia toimeksiantoja, valtavasti haasteita, joista kasvan ja ennen kaikkea niin kaunista palautetta, että silläkin jo eläisi.
Pahanilman lintu ei valossa lennä. Samaa tarkoitti aikanaan keskitysleiriltä selvinnyt Viktor Frankl painottaessaan, että ihmisen tulisi kasvaa riippumattomaksi toisten ihmisten mielipiteistä. Se ratkaisee, mitä itse itsestäsi ajattelet. Uskon toimintaan, terveisiin rajoihin ja ennen kaikkea siihen, että jokainen ihminen oppisi rakastamaan ja arvostamaan itseään terveellä tavalla. Pitäkää puolenne, hyvät lukijat!

4 kommenttia:

 1. Tosi innoittava teksti. Kiitos. Tulin hyvälle tuulelle. :-)

  VastaaPoista
 2. Hyvää nostetta ja oikeaa asennetta. Tarttui muhunkin.

  VastaaPoista
 3. Tuo on hyvä. "Pahanilman lintu ei valossa lennä." Tämän yritän muistaa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä sanonta tuosta pahanilmanlinnusta. Täytyy pistää mieleen.

  Uskon myös, ettei pahanilmanlinnut omilla kasvoillaan blogeja pidä.

  VastaaPoista