torstai 28. elokuuta 2008

Tavoitteet ja tahdonvoiman kasvattaminen

Ei suotta sanota, että pitäisi opettaa toisille niitä asioita, joita itse haluaa oppia. Mitä enemmän puhun erilaisissa koulutus- ja valmennustilaisuuksissa mielen hyvinvoinnista, sitä enemmän tiedostan puhumiani asioita omassa arjessani. Ihmisen mieli kun on perusluonteeltaan sellainen, että se tuppaa selittämään asioita pois tai pyrkii mukavuudenhalussaan hiukkasen 'unohtelemaan'.

Eilen puhuin nuorten lupaavien urheilijoiden kanssa tahdonvoiman kasvattamisesta. Olin antanut heille kotitehtäväksi tehdä viikon ajan joka päivä jotain sellaista, joka on heille hyväksi, mutta johon tarttumista he mielellään aina lykkäävät... ja lykkäävät. Yksi pojista kertoi viikon ajan tehneensä poikkeuksellisesti läksyt heti koulusta tultuaan, vaikka se ennen oli ollut niin vastenmielistä. Hän huomasi, miten asiaan tarttuminen ja sen loppuun vieminen helpotti hänen oloaan ja loppupäivästä tuli onnistuneempi elämys, kun ei koko ajan tarvinnut miettiä tekemättömiä koulutöitä.

Tämän nuoren urheilijan päättäväisyys ja halu kehittää tahdonvoimaansa koskettaa vieläkin. Yksinkertaisia asioita, mutta niin ratkaisevia. En voi muuta kuin ihailla ja muistaa hänet mielessäni silloin, kun haluaisin lykätä sen tekemistä, mikä vie eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti