torstai 17. heinäkuuta 2008

Runsautta vai puutetta?

Luin tarinaa Amerikan alkuperäiskansaan eli intiaaneihin lukeutuneesta pojasta, joka asui isoisänsä kanssa pienessä puisessa talossa järven rannalla. Talvisin tuuli puhalsi lautojen läpi. Pojan mielestä hänen elämänsä oli yhtä suurta seikkailua,  ja hän oli rajattoman iloinen jokainen päivä. Hänellä ja isoisällä oli kaikki, mitä he tarvitsivat.
Mutta yhtenä päivänä valkoinen mies tuli isoisän taloon ja kertoi heille, että he olivat köyhiä ja tarvitsivat apua. Poika kertoi myöhemmin aikuisena, miten sillä hetkellä hänen koko maailmankuvansa muuttui. Valkoisen miehen sanat muuttivat pojan elämän hetkessä joksikin, joka oli täynnä puutetta. Suuri seikkailu alkoi kadota ja tilalle tuli jotain epämiellyttävää ja ahdistavaa.

Kumpi on rikkaampi, materian keskellä asuva mies, jonka talossa ei tuuli puhalla eikä seikkailu täytä jokaista päivää vai köyhä poika, joka näkee elämässään vain runsautta ja ihmeitä?

1 kommentti:

  1. Muuan Dick Gregory on sanonut:

    "Valkoisesta rodusta on pakko sanoa tämä; heidän itseluottamuksellaan ei ole mitään rajoja. Ketkä muut voisivat mennä etelämeren pienelle saarelle, missä ei ole köyhyyttä, rikollisuutta, työttömyyttä, sotaa tai huolia ja nimittää sitä primitiiviseksi yhteisöksi?"

    VastaaPoista